Alicia J Larsson


Kontaktuppgifter

Mobil: 070-816 78 85
Skicka e-post
Ålder:
24

Sysselsättning:
Jag har en kandidatexamen inom hälsa och pedagogik men är mammaledig just nu. Ser fram emot att börja jobba till hösten.

Traverfarenhet:
Jag tog både Montélicensen och körlicens för storhäst år 2015. Dessförinnan körde jag lite ponnytrav och tävlade i hoppning. Körde mestadels lopp i början men på senare år så har det blivit betydligt mer Monté och knappt några sulkylopp. Har även arbetat som hästskötare i 2 år hos Marcus Lindgren. 

Egenskaper:
Mina starka egenskaper är att jag är väldigt positiv och energisk. Jag ser nästan allt ifrån den ljusa sidan och är väldigt pigg som person. I sadeln är min främsta egenskap att jag är väldigt stark fysiskt.

Vad vill jag inom travsporten:
Inom travsporten vill jag framförallt utvecklas mer i sadeln och få möjligheten att rida fler lopp än vad jag gör nu och kanske till och med köra något breddlopp då och då. Att börja arbeta administrativt på en travbana och lära sig den biten hade vart väldigt roligt också.

Vad tänker jag om Travrikes Unga:
Jag tycker att Travrikes unga är en väldigt bra idé, travsporten behöver få fler aktiva och en sån här satsning öppnar dörrar för flera ungdomar. För mig hoppas jag på att komma tillbaka lite, jag körde och red väldigt mycket tidigare men efter jag fick barn år 2020 så har det blivit mindre och man har tappat många uppsittningar. Nu när jag har flyttat upp till Värmland så hoppas jag på att kunna få knyta nya kontakter och få möjligheten att prova några hästar under sadel. 

Hjälper gärna tränare med:
Jag hjälper gärna till med att rida lopp och prova hästar under sadel antingen hemma hos hästen eller inne på banan. Har man en häst som inte är inriden men man tror den kan passa i Monté ändå så hjälper jag gärna till att rida in den innan ett jobb under sadel eller kval.

Det vet du inte om mig:
Älskar att träna precis lika mycket som jag älskar lösgodis.

Favorithäst:
Perfect Model, min första egna travare som gav mig mycket erfarenhet och segrar i både Monté och sulky.

Förebild inom travsporten:
Mina förebilder inom travet är alla hästskötare, de arbetar både hårt och mycket. Utan dem blir det svårt för travsporten.