Travrikes Unga 2022

Tillsammans fortsätter banorna i region Värmland/Dalsland att satsa på en serie för kuskar där målgruppen är ungdomar 16-25 år. Satsningen sker i kombination med loppen juniorchans, där även ungdomar under 18 år får delta. Det ingår även några andra vanliga lopp i serien under 2022.


I serien Travrikes Unga ingår ett visst antal lopp och serien sträcker sig från februari till oktober och avslutas med en rafflande final. Vissa lopp kommer vara öppna för kuskar/ryttare även över 25 år, men inom serien deltar och räknas det poäng endast på de kuskar/ryttare som är 16-25 år (födda 1996 eller senare).

Två segrare utses, en segrare av finalen på Färjestadstravet 17 oktober och en segrare av själva grundserien. Fina hederspriser utlovas till slutsegrarna samt hederspris till segrande Travrikes Ung kusk i varje lopp.

Regler: För serien räknas poäng på de unga kuskarna enligt följande skala: 10-8-7-6-5-4-3-2 och 1 deltagarpoäng för oplacerad/diskvalificerad.

För deltagande i finalen ingår poängräkningen för loppen 12 feb-26 sep, för grundserien räknas alla lopp 12 feb -11 okt in.

Finalen och upplägget kring den presenteras senare.

Datum Bana
Måndag 17 okt FINAL Färjestad