Travrikes Unga 2021

Tillsammans nysatsar banorna i region Värmland/Dalsland på en serie för kuskar och ryttare där målgruppen är ungdomar 16-25 år. Satsningen sker i kombination med loppen juniorchans, där även ungdomar under 18 år får delta. Loppen ligger utom spel, men med vanliga prispengar i övrigt. Serien presenteras i samarbete med Partners: Agria, Wahlsten, Svenska Foder Hippo, CG Hästsport, Svanqvist Tryckeri, Krafft, Back on Track, Canon Businesscenter.


Färjestads Unga kuskar

Nathalie Edqvist Alicia J Larsson Julia Nilsson
André Bood Nicole T Edqvist Adam Ivarsson
Elin Jakobsson Cecilia Karlsson Lucas Svanberg
Ebba Wiberg    


I serien Travrikes Unga ingår ett visst antal lopp och serien sträcker sig från april till oktober och avslutas med en rafflande final. Vissa lopp kommer vara öppna för kuskar/ryttare även över 25 år, men inom serien deltar och räknas det poäng endast på de kuskar/ryttare som är 16-25 år (födda 1996 eller senare).

Två segrare utses, en segrare av finalen på Åmålstravet 17 oktober och en segrare av själva grundserien. Fina hederspriser utlovas till slutsegrarna samt hederspris till segrande Travrikes Ung kusk i varje lopp.

Mentorskap av en lokal erfaren kusk erbjuds de unga kuskarna i samarbete med Svensk Travsport. För Årjängstravet är det Paw Mahony som är mentor, för Färjestadstravet Per Nilsson och för Åmålstravet Jonas Moberg. 

Regler: För serien räknas poäng på de unga kuskarna enligt följande skala: 10-8-7-6-5-4-3-2 och 1 deltagarpoäng för oplacerad/diskvalificerad.

För deltagande i finalen ingår poängräkningen för loppen 25-26 sep, för grundserien räknas alla lopp 25 apr -11 okt in.

Finalen och upplägget kring den presenteras senare.

24 Lopp ingår i serien och en final:

Datum Bana
Söndag 17 okt FINAL Åmål

 

Slutställning. Top 11:

  Körsven Poäng
1 Saga Laursen  51
2 Frida Johansson  50
3 Julia Nilsson  38
4 Jacob Smith 37
5 Selma Lindberg  36
6 Adam Ivarsson  31
7 Jesper Rydberg  31
8 Victor Rosleff 28
9 Emilia Carlsson 26
10 Nathalie högberg Vestlund  26
11 Linn Stenson  26