Gregers speltankar

I lördags var det Travgalan och då fick de som är värda att hyllas lite extra för sportåret 2023 stå i rampljuset under högtidigliga former. Det blev en härlig kväll med många glada månniskor och en härlig stämning. I och med galan avrundade vi 2023 på ett värdigt sätt och hoppas på ett än bättre 2024!

En V64-omgång på måndag igen, där jag tror den bästa spiken kommer från vårt grannland….


V64-1

Ett sprinterlopp inleder omgången. Jag tror att 4 Make the Night sitter i ledningen för Linda Sedström efter en bit och därifrån tror jag den blir tuff för övriga att plocka ner. Var fin sist efter en liten vila, knappast sämre nu… Garderar dock med Björns häst 6 Nascar som får Stefan Persson i sulkyn på måndag. Fin häst som verkar besitta kapacitet som absolut räcker bra mot övriga i loppet. Tar även med en tredjehäst i 3 Lance B.R som visat fin fart och har ett bra läge över distansen. Känns som man kommer långt på dessa 3 hästar.  

V64-2

Monté är alltid lurigt att tippa tycker jag. 10 What a Deal blir säkert stor favorit då den ståtar med 3 raka segrar i bagaget. Kan mycket väl vara så att han återigen bara är bäst för Sofia Adolfsson, men jag har andra spikar under kvällen så jag garderar. Tar med 3 J.Ann Bonanza på startvolten som visat fin fart och kommer från seger. Tar även med 5 Suarez som debuterar under sadeln, som dessutom får Jonathan Carre i sadeln vilket sällan är något negativt…..snarare ett riktigt stort plus! Tre streck i montén känns tryckt, kanske överflöd, men det vet vi först efter….  

V64-3

VF:s Amerikaresa är en helöppen historia då många av hästarna återkommer efter lite pausar osv. Det finns många fina hästar, men vem är i slag att prestera på topp? Plocka många!  

V64-4

Samma sak gäller för kallblodslopp inom V64, helöppet med ett gäng hästar från Norge såklart. Svårt att säga hur loppet blir kört. Har rankat 3 Fröyde som förstahäst då jag gillar vad jag sett av den tidigare. Återkommer här efter en paus på 5 månader, så svår att veta formstatus på den. Fart finns i överflöd! 9 Dine Lotta är jättefin och går väldigt bra för dagen för Frida Johansson, blir att räkna med. Bakom dessa kan man nämna många fler… Mitt tips, snåla inte på strecken!  

V64-5

Första avdelningen av dagens dubbel blev ett riktigt bra lopp, där Jascal nog blir stor favorit tillslut. Återkommer efter 2,5 månaders paus, men har ett bra läge bakom bilen och är väldigt snabb ut normalt sett. Bra chans från ledningen! Utmanas från start av bland andra 3 Honey Dun Girl som kan öppna riktigt rappt, släpper nog till Jascal om Stefan laddar med honom. Calle Jepson kör 6 Golden Cresent som varit ute i tuffa gäng på slutet och gjort det bra, skall också räknas. 4 Explode är också en tänkbar utmanare vid rätt resa och lite tuffare öppning för några av de värsta konkurrenterna. Jag spikar 5 Jascal på det jag sett av hästen i starterna innan vilan och att han har ett bra läge och är startsnabb.  

V64-6

I avslutning tror jag bara att 10 Jackson Avery vinner! Det är en spårtrappa och han har ett bakspår vilket inte är optimalt. Vann senast på ett överlägset sätt och är därmed i fin form. Farten Jackson besitter är det ingen annan i loppet som kan matcha, så för mig är singelstrecket helt i sin ordning. 5 Ikaros di Quattro är en jättefin häst och har ett bra läge, kan mycket väl vara en utmanare den den visat bra form. Vann senast på ett fint sätt på 12,8 över sprint och det är klart att det kan bli en utmaning för 10 Jackson Avery om 5 Ikaros har långt försprång under slutrundan…. 9 Lass Revenue comebackade sist och höll bra, säkert på väg uppåt i form. Men från bakspår tror jag inte att den är segeraktuell än så länge.  

 

V64-förslaget 

V64-1:  3-4-6    
V64-2: 
3-5-10  
V64-3:
1-2-4-5-6-7-8-9-11-12  
V64-4: 
1-2-3-4-5-6-9-10-11-12  
V64-5: 
5 Jascal  
V64-6: 
10 Jackson Avery  

900 rader är förslaget på.

DD-1: 3-4-5-6
DD-2:
10 Jackson Avery