Segergest när Moni Viking vann Klosterskogen Grand Prix!

Han hade inte vunnit lopp sedan augusti 2022.
På påskaftonen var han en vinnare igen.


Moni Viking Stod i en klass för sig i det norska storloppet Klosterskogen Grand Prix.
Den tredje och näst sista omgången i V75® Spring Race avgjordes på 800-metersbanan Klosterskogen i norska Skien och russinet i kakan var Klosterskogen Grand Prix med strax över 170 000 kronor till vinnaren. Moni Viking och Stoletheshow delade på favoritskapet och inledningsvis blev det rejäl kubbning dessa två emellan. Den duellen vann Moni Viking och det skulle visa sig att loppet var avgjort när han tog över ledningen med Stoletheshow utvändigt om sig. Moni Viking släppte aldrig sina förföljare i farlig närhet och på upploppet kunde körande tränaren Björn Goop kosta på sig en rejäl segergest och ge sin hederhäst några välförtjänta klappar.
- Han har känts fin hela tiden men det klart, han har varit ute och mött de absolut bästa hästarna i världen. Han var glad att möta ett mer jämbördigt motstånd och han känns pigg trots åldern. Det är inte många hästar som har den härliga inställning som han har. Han har varit skadad och kommit tillbaka och har så fantastiskt härlig livsinställning och är alltid glad, sa Björn Goop, som tror att elvaåringen med elva miljoner kronor på vinstkontot kommer göra mer väsen av sig framöver.
- Han känns som sagt jättefin och har tränat bra. Jag tror inte att han är färdig på något sätt utan han kan nog tävla något år till på väldigt hög nivå.

Publicerad lördag 30 mars 2024.