Banan stängd torsdag och eventuellt även fredag


Som alla vet blev vår förra tävlingsdag inställd. Vi vill inte hamna i det igen och därav behöver vi ta in en grävare som ska gräva bort is från säkerhetsspåret. Som aktiv kan man tänka att skit i det där säkerhetsspåret men det går tyvärr inte då det idag är farligt och består av väldigt tjock is, så det är ett arbete vi måste göra både för tävlingsdagen men också för resterande del av vintern. 

Vi har försökt på egen hand med en 8-tons maskin men den klarar inte av den tjocka isen, så imorgon kommer det en på 23 ton. Grävaren är en person utifrån och därav måste han få hålla på och gräva utan att behöva få direktiv när han kan gräva och vart samt att vi inte vill ha olyckor. Därav vill vi inte att någon ska vara ute på banan.

Vi har fått flertalet klagomål och vi förstår att man är frustrerad över denna vinter och att man anser att vi borde ha gjort dittan eller dattan men vi måste bara försöka lösa situationen nu istället för att skälla på varandra. Vi har pratat med banmästare från andra banor för att få råd och vi tar hjälp av Marcus H som idag har hyvlat banan. Vi har också fått till oss att vi på kontoret inte kan banan och det stämmer helt o klart. Vi är inga banmästare, vi frågar och rådfrågar för att få till bästa lösningen framåt. 

Om vi skulle bli klara med arbetet redan på torsdag kommer vi att skicka ut ett sms att det är öppet på fredag men kommer det inget sms är det även stängt på fredag. 

Med förhoppningen om att vi löser detta/

Greger & Marie

Publicerad tisdag 6 februari 2024.