Brand i totohallen inatt

Igår kväll startades en brand i vår totohall. Branden innebär ett omfattande arbete framåt med försäkringsbolag, sanering, elektronik etc. men vi har lyckats att lösa det som krävs för att kunna köra våra travtävlingar på måndag!


Under fredagskvällen startade en brand hos oss i vår totohall. I och med att totohallen har hyrts ut för gym till FBK under en tid var en junior på plats och tränade under kvällen (han var den enda och har klarat sig utan skador). Han kände att det luktade bränt och när han tittade in i korridoren såg han lågor från ett bord och taket på korridoren. Han handlade direkt och ringde SOS som kunde vara på plats snabbt. Korridoren är dock utbrunnen och lågorna har också tagit sig in i kontoren bakom korridoren. I ett av dessa kontor har vi all elektronik som styr våra travtävlingar, alltså elektronik från Kanal75, ATG, Svensk Travsport etc. och som kopplas både till mål- och bantorn samt tv-studion, hjärtat till mycket alltså! Räddningstjänsten och de som varit på plats misstänker att det är en belysningsarmatur i korridoren som har börjat att brinna, det är nästin till det enda som finns i korrridoren. 

Under natten bestod arbetet på att få någon sorts kontroll på hur omfattande branden var och försäkringsbolag samt sanerare kopplades in direkt. Under dagen har en snickarfirma kopplat till försäkringsbolaget varit och kontrollerat yttertak samt lagat innertak och takfönster så att det inte regnar in. I och med att vi har kameramän ovanför totohallens läktare så har även yttertaket kontrollerats och det har klarat sig. 

Sanerare har varit inne och "städat" teknikrummet och en ansvarig för elektroniksanering har varit på plats och kommer att påbörja sitt arbete först nästa vecka, då elektroniken måste torka några dagar efter att de börjat. Elektriker har varit på plats hela dagen och först undersökt vad som inte fungerar efter branden och sedan dragit provisorisk fiber etc. för att få det mest behövliga iordning inför måndagens trav. 

Nu vid 16.30 har vi avslutat arbetet för idag och vi ser idag att vi kan utföra tävlingsdagen på måndag. Vi har inget fungerande kablage till exempelvis oddsindikatorn men vi har till det som behövs för att tornen ska kunna utföra tävlingar. Hela totohallen är inte förstörd men det är sot från golv till tak och därav kommer vi inte kunna ha någon publik eller verksamhet i lokalen. 

Nästa vecka kommer vi att sitta med försäkringsbolag och sanerare för att fortsätta diskussionerna och försäkringsbolaget har informerat att utredningen kommer att ta tid och att det är många instanser man behöver samla in information ifrån. 

För er som brukar att sitta i totohallen så kommer våning tre i restaurangbyggnaden vara öppen där det också kommer att finnas kiosk och självklart kan man värma sig inne hos oss i entrén om man inte vill gå upp till våning tre. Är det så att man har svårt att gå i trappor har vi nycklar och kan hjälpa er upp till vån tre med hissen. 

Publicerad lördag 25 november 2023.