Dubbelseger för Magnus Jakobsson på V75 i Årjäng

Färjestadstränaren hade inte vunnit på V75 sedan i oktober förra året, men nu slog han till med en dubbelseger.


Charlock Wiking satt fast med vinstkrafter enligt Magnus Jakobsson i sin senaste start. Nu fick hästen full utdelning när han spurtade hem V75-3 för sin tränare. Efter en resa i tredje par utvändigt kunde han sitta kvar tills upploppets början och spela ut speeden. Charlock Wiking avslutade mycket snabbt och kopplade greppet kort före mål.
– Jag trodde det skulle bli svårt varvet kvar men vi kunde sitta kvar till in på upploppet och han avslutade otroligt bra. Han har gjort många väldigt bra lopp så han har jobbat ihop till det här. Det var han värd, sa Magnus Jakobsson.

Kan vara den bästa han har tränat
Always A Pleasure var tillbaka efter ett tre månader långt uppehåll, och vinnarhästen slog till med seger direkt. Magnus Jakobsson körde snällt och bidade sin tid i rygg på ledaren med Always A Pleasure. Detta efter att flera hästar galopperat från början, bland annat favoriten It’s Peppertime. Luckan kom som på beställning i utgången av sista sväng, och över upploppet spurtade Always A Pleasure ursinnigt och betvingades ledande Nikylon den sista biten. Det här var sjunde segern i tionde starten för hästen, som alltså fixade Jakobssons andra seger på V75 där han även tränar båda två.
– Det är verkligen häftigt alltså. Det är roligt när det stämmer med löpningarna och hästarna levereraar. Jättekul, sa Magnus Jabobsson som även berättade att Always A Pleasure kan vara den bästa häst som han har tränat.
– Jag tror att det är så. Han är skitfin och jag tror att det kan bära riktigt långt om han får vara frisk och hel, sa Jakobsson.

Michael Carlsson, Kanal 75
Foto av Malin Albinsson/TR Bild

Publicerad lördag 15 juli 2023.