Ny sportchef till Färjestadstravet

Ett känt ansikte kommer tillbaka till travet!
Under våren anställs en ny sportchef som är känd för de flesta av oss på Färjestadstravet. Greger Artursson kommer tillbaka till oss denna gång i en ny roll.


- Vi har haft tjänsten ute under hösten och fick ett gäng sökande, några med traverfarenhet. Efter några intervjuer har vi valt att gå vidare med Greger. Jag och Greger har haft flertalet samtal och det känns fantastiskt spännande att han är peppad att vara med på vår resa för att möta framtiden. Efter att propparna blev centraliserade har sportchefstjänsten gjorts om och stort fokus kommer att vara på rekrytering redan från barn/ungdom och uppåt. Han ska arbeta både med aktiva, hästägare och det sportsliga engagemanget. Han kommer också dela påanläggningsansvaret med mig och vi kommer tillsammans att arbeta med vår framtida travbana, säger Marie Svensson, travbanechef

Greger Artursson är känd i Karlstad både inom hockey- och travvärden, är 51 år och arbetade som marknadschef på Färjestadstravet för några år sedan. Greger själv säger:

– Det ska bli otroligt inspirerande att axla rollen som sportchef på Färjestadstravet. Vi står inför en tid där vi skall forma framtidens arena. Att få vara en del i den processen, ha möjlighet att påverka och aktivt jobba fram den slutgiltiga produkten gällande travsporten i Karlstad/Värmland känns superkul! Det är med stor ödmjukhet jag antar mig uppgiften att efterträda Ken Karlsson och hans mångåriga samt oerhörda arbete inom Färjestads Travsällskap.  

Greger Artursson kommer att tillträda tjänsten till fullo från 1 april och då gå bredvid nuvarande sportchef under april månad för att ta över rollen helt från och med 1 maj 2023.  

Publicerad torsdag 12 januari 2023.