San Moteur är klar för Prix d’Amerique!

Temperaturen i Paris sista söndagen i januari steg på söndagen till kokpunkten med svenska ögon. San Moteur är klar för Prix d’Amerique!


Det blev en fantastisk triumf för San Moteur i Prix de Bourbonnais på söndagen. En seger som gav en direktplats till Prix d’Amerique.
Björn Goop hittade rygg ledaren med San Moteur och såg till att han hela tiden till att hade en möjlighet att komma loss. När Björn Goop väl drog i högertömmen kopplade San Moteur omgående greppet på ledaren Izoard Vedaquais. Bakifrån närmade sig Gu d’Heripre, Ampia Mede Sm och Hooker Berry i hög fart men San Moteur visade sin kanske bästa egenskap och vägrade släppa någon förbi sig.
- Mitt på upploppet tänkte jag att det blir svårt. De kom fort bakifrån. Men han har den där inställningen, han vill inte ge sig. Nu är vi med, en egenuppfödd häst, en familjehäst i Prix d’Amerique, det är allas dröm, sa Björn Goop direkt efter segern.

Arvidssons glädje
Från sidan jobbade Håkan Arvidsson in sin ögonsten: ”Håll igång Björn! Håll igång Björn!
- Det känns otroligt skönt. Jag sprang lika mycket som San Moteur, men jag slapp uppförsbacken. Det känns väldigt, väldigt, bra. Vi har haft som mål att kvala in tidigt. Det var i dag som gällde. Nu kan vi åka hem och ladda ordentligt, hitta några växlar till, sa Håkan Arvidsson som bubblande av glädje.
San Moteur vann på 1.12,0 över distansen 2 850 meter och förstapriset 600 000 kronor. Tvåa blev Izoard Vedaquais och trea Gu d’Heripre och även de klara för Prix d’Amerique.

Publicerad söndag 10 december 2023.