Ny banmästare till Färjestadstravet

Om en månad anställs en ny banmästare till Färjestads Travsällskap efter att nuvarande banmästare Marcus Hultman har valt att avsluta sitt avtal.


- Vi har haft tjänsten ute en tid och fick ett gäng sökande. Vi valde ut fem för intervju och tre av dessa har även fått träffat representanter för A-tränarföreningen och B-tränarföreningen. Efter samtal med både personal på anläggning och föreningarna har vi valt att gå vidare med Espen Strömnäs, säger Marie Svensson, travbanechef.

Vi har träffat Espen ett par gånger och har även fått goda meriter från tidigare arbetsgivare. Espen har en bakgrund som egenföretagare inom mark- och anläggning och har de senaste åren arbetat på ett Karlstadsföretag inom mark- och anläggning, i en arbetsledande roll och har stor kunskap gällande maskiner, grus etc. Espen har i samtal med oss påvisat professionalitet & noggrannhet, något som har bekräftats av tidigare arbetsgivare. Han har också redan innan han fått tjänsten sett flertalet förbättringsmöjligheter på och runt banan. Espen har dock inte arbetat inom travsporten eller på en annan travanläggning och kommer därav börja vid sidan av Marcus Hultman, för att få tid att lära sig rollen. Han kommer även framåt att få hjälp av Marcus på och utanför tävlingsdagar då Marcus är villig att arbeta extra på banan vid behov.

– Både jag, personalen på anläggning, representanter föreningarna och Greger, sportchef känner att detta kommer att bli en lyckad lösning som banmästare. Espen har varit på plats flertalet gånger under processen för att prata med anläggningsarbetarna och tittat på området. Han är nyfiken, intresserad och är trygg i sin personlighet, något som är en stor fördel i denna roll. Han känns som rätt man på rätt plats i vår framtida utveckling av Färjestadstravet, avslutar Marie Svensson.

Espen kommer att tillträda tjänsten från 11 september.

Stort välkommen Espen till världens bästa sport!

Publicerad måndag 14 augusti 2023.