Vår resa till Sleipners landsfinal för 2-åriga kallblod

Vi började vår resa mot Jämtland på fredag morgon 21 oktober. Kom upp till Wången på fredag eftermiddag. Där blev vi mötta av fina upp skyltade boxar.


Efter liten promenad med hästarna så stallade vi in dom. Vi vart vi visade till hotellet, där fick vi ett fint rum. Lördag 22 oktober efter lunch så startande travproven, där gick hästarna i lopp om 3 eller 4. Där skulle det bytas positioner och speed sista 500 meterna.

Lördag kväll var det middag i värdshuset. Konferencier för kvällen var B-O Månsson, som i vanliga fall är speaker på Östersund och Oviken mm. Där blev alla deltagare intervjuade om hästarna, verksamheten och framtiden. Under middagen så lottades det ut en levande fölavgift på Ingbest som ägaren Ragnar Løvseth var på plats och delade ut. Vann gjorde Lotta Eriksson o Hans Brunlöf.

På söndag morgon började bedömningarna, stona startade redan 8,30. Hingstar och valacker efter det. Den var en norsk och en svensk domare, Olav Stormorken och Camilla Röste. Under bedömningarna fick alla hästar en berättelse av Jim Samuelsson som tagit reda på allt om hästarnas stammar bakåt, det var väldigt intressant.

Efter lunch var det prisutdelning och resultat. Vår egen Vrål Timba kom på en fin 5e plats och Alice en fin 7e plats. Best in Show blev Majblomster som ägs av Johan och Iia Abenius. Jag lyckades få pris för bästa uppvisare och fick en fin tavla som Bo Torstensson (Pydins uppfödare) hade skänkt.

Jag slänger med två hästar att ha koll på inför 3- och 4-årssäsongen. Prinsessan Stöen och Vete Tusan R.F. dessa tror jag har en fin framtid. Jättelycklig att vi bestämde oss för att göra denna resa, det har varit en upplevelse!

Anna-Maria Edén och Björn Beckman

Publicerad fredag 4 november 2022.