Banrapport inför fredag 14 januari

Inför tävlingarna imorgon har vi ett besvärligt utgångsläge. Vi har under veckan fått nederbörd i form av snö som vi plogat och forslat bort. Efteråt har vi låtit bana ligga hårt packad eftersom väderprognoserna visat på väldigt milda temperaturer. I skrivande stund torsdag eftermiddag har vi 8 plusgrader.


Inför förra tävlingsdagen hade vi ett liknande väderläge och skrapade bort ytlagret och ersatte med nytt fräscht material det innebär att vi har ett bra grundlager inför kommande väderläge.

Väderprognoserna inför fredag visar sol och något lägre temperatur än vi ha idag, men det verkar som den varma tempen kommer att hålla i sig en bit under natten. 

Vi har rensat alla kanter för att få en bra avrinning för smältvattnet och detta verkar funka bra. Nu kommer vi att lägga på ett nytt material ovanpå den blöta ytan som är hård under och räknar med att det binder ihop tävlingsbanan. Det torra materialet suger även åt sig fukten underifrån.

Har vi lite tur går temperaturen åt det kallare hållet och vi kan få ett ganska bra underlag. Skulle det däremot gå åt det varmare hållet kommer vi sannolikt att ha en blöt och tung tävlingsbana imorgon. Därför är det väldigt svårt att säga exakt hur det blir och natten kommer ge oss svaret.

/Marcus
Banmästare

Publicerad torsdag 13 januari 2022.