Banrapport inför kvällens V64-tävlingar

Vi kämpar med alla medel mot det snökaos som råder. Nästan 30 cm har kommit och vi kan nog förvänta oss ca 10 cm till. Prognosen säger att snöandet upphör vid 16-tiden och vi hoppas det stämmer så att vi får en ärlig chans att hålla ovalen i gott tävlingsskick.


Vi känner att traktorer och redskap får bärighet mot banan under snölagret och det ska vara minus 1-2 grader ikväll. Det kommer vara snövallar både vid säkerhetsspåret och publikstaketet där vi prioriterar att ha bra bredd vid t.ex. startplatser och fri utfart ambulans, det kommer ta oss flera dagar att få bort snön från hela tävlingsovalen så vi måste prioritera de viktigaste områdena och t.ex. tömma snö från upploppet in på publikplats. Vi ber om överseende med all snö som också finns på stallbacke, defileringsvolt, publikplats och funktionärsstationer.

Slutligen: Var försiktiga i trafiken! Måldomaren låter hälsa att eventuella strykningar av häst p.g.a. så kallat ”Transporthinder” inte kommer medföra några startförbud en dag som denna.

Publicerad måndag 21 februari 2022.