San Moteur lekte hem Jubileumspokalen på nytt världsrekord!

San Moteur tog klivet in i världseliten på onsdagskvällen.
Björn Goops stjärnhäst hade uppvisning när han vann Jubileumspokalen på nytt världsrekord
- Han är helt fantastisk. Det var en upplevelse i dag. Det här känns speciellt, sa Björn Goop.


Solvalla bjöd på trav i världsklass på onsdagskvällen med V75® och massor av godbitar. Jubileumspokalen för femåriga hästar med 1,5 miljon kronor i förstapris var höjdpunkten och loppet blev så bra som alla hoppats. Storfavoriten San Moteur, tränad av Björn Goop svarade för en prestation som lär ge eko i hela travvärlden.

Många var ute efter ledningen och efter 500 meter satt Mister Hercules i täten. Tempot var högt uppskruvat, men Björn Goop lämnade inget åt slumpen och valde att köra fram utvändigt ledaren varvet före mål. I sista sväng fick San Moteur massera Mister Hercules och in på upploppet exploderade San Moteur och försvann till en överlägsen seger på nytt världsrekord 1.09,7/2140 meter autostart.

- Det här var kul. På sättet han gör det, det var det jag verkligen gillade. Det är riktigt kul att hästen får visa vad han kan. Han har en väldig förmåga att springa fort, utan att bli trött. Han är komplett. Han var fantastiskt duktig som treåring och nära att vinna Kriteriet. Han var bra även som fyraåring, men fick inte riktigt till det. Han hade inte växt klart varken fysiskt eller psykiskt. Han har fått tid på sig och väntat ut honom, sa Björn Goop.

San Moteur är uppfödd och ägd av Håkan Arvidsson, Björn Goops morbror som njöt av uppvisningen.

- Han är helt otrolig. Han är som en hund att ha att göra med. Han är så snäll så det är nästan man tycker lite synd om honom när han tävlar, sa en tårögd Arvidsson.

 

Joakim Brundin, Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild 

Publicerad onsdag 17 augusti 2022.