Travrikes unga 2021

Regionen Värmland/Dalsland Färjestad – Årjäng – Åmål - Arvika

Tillsammans nysatsar banorna i regionen Värmland/Dalsland på en serie för kuskar och ryttare där målgruppen är ungdomar 16-25 år. Satsningen sker i kombination med loppen juniorchans, där även ungdomar under 18 år får delta. Loppen ligger utom spel, men med vanliga prispengar i övrigt.


I serien Travrikes Unga ingår ett visst antal lopp och serien sträcker sig från april till oktober och avslutas med en rafflande final. Vissa lopp kommer vara öppna för kuskar/ryttare även över 25 år, men inom serien deltar och räknas det poäng endast på de kuskar/ryttare som är 16-25 år (födda 1996 eller senare).

Syftet är att skapa en plattform och möjlighet för ungdomar att köra lopp i vår region. Vi vill visa att vi satsar på de unga inom storhästtravet och i samband med dessa lopp lyfta våra egna ungdomar extra och ge dem möjligheten att synas, Johanna Karlin, travbanechef.

Målet är att regionens licensinnehavare ska få fler styrningar. Det är viktigt att vår travsport har en ljus framtid och att nya stjärnor kommer fram och får utrymme. Rekrytering är grunden för en långsiktig sport i vår region och det övergripande målet är alltid fler aktiva i sporten.

Två segrare utses, en segrare av finalen på Åmålstravet 17 oktober och en segrare av själva grundserien. Fina hederspriser utlovas till slutsegrarna samt hederspris till segrande Travrikes Ung kusk i varje lopp.

Mentorskap av en lokal erfaren kusk erbjuds de unga kuskarna i samarbete med Svensk Travsport. För Årjängstravet är det Paw Mahony som är mentor, för Färjestadstravet Per Nilsson och för Åmålstravet Jonas Moberg.

Serien presenteras i samarbete med partners som tycker idén med satsning på de unga är helt rätt.

Det har varit kul att sälja in serien med anledning av responsen jag fick från företagen, deras inställning helt enkelt. Alla gillade idén skarpt och ville vara med i satsningen på de unga, för de ungas skull och det är glädjande och inspirerande, säger Johanna Karlin.

Datum Bana Datum Bana
Söndag 25 april 2 lopp Åmål Onsdag 28 juli Arvika
Måndag 3 maj Färjestad Fredag 6 aug Årjäng
Fredag 17 maj - 2 lopp Färjestad Måndag 6 sep Färjestad
Måndag 31 maj Färjestad Söndag 12 sept Åmål
Fredag 11 juni Årjäng Söndag 26 sept - 2 lopp Årjäng
Söndag 27 juni - 2 lopp Arvika Söndag 10 okt Åmål
Onsdag 7 juli - 2 lopp Åmål Måndag 11 okt Färjestad
Fredag 16 juli Årjäng Söndag 17 okt FINAL Åmål
Onsdag 21 juli Arvika    

 

Partners - Serien presenteras i samarbete med

SILVERPARTNERS

Wahlsten & Agria

BRONSPARTNERS
Canon - Hippo - Svanqvist Tryckeri - CG Hästsport - KRAFFT - Back on Track

 

Vid frågor kontakta:

Johanna Karlin, projektledare och travbanechef Årjängstravet 0573-638561 johanna.karlin@arjang.travsport.se

Ken Karlsson, sportchef Färjestadstravet 054-29 20 10, ken.karlsson@farjestad.travsport.se

Göran Svensson, sportansvarig Åmålstravet 0532-663 81 goran.svensson@amal.travsport.se

Publicerad tisdag 16 mars 2021.