Jepson i nyckelroll

Carl Johan Jepson är en av nyckelpersonerna när Solvalla på lördagen bjuder på högklassig travsport.
Han kör fyra hästar inom ramen för V75® och samtliga kan dyka upp på målfotot.


Det vankas finaler i Svenska Travligan på huvudstadsbanan och dessutom vimlar det av talanger i Margaretas Tidiga Unghästserie. Bland Carl Johan Jepsons uppsittningar är det elittravaren Handsome Brad (V75-7) som tilldrar sig mest uppmärksamhet på förhand. Den Ulf Stenströmer-tränade hingsten kommer närmast från årsdebut där han spurtade vasst som tvåa bakom Heavy Sound.

- Det var fantastiskt kul att känna på honom igen. Han var blank och fin i pälsen, lite rund och go om magen som det kan vara i en årsdebut, och det som jag var mest nöjd med var att han kändes så fräsch och fin som han gjorde, säger Carl Johan Jepson.

Handsome Brad blev tvåa i årsdebuten även i fjol. I starten efter vann han Jämtlands Stora Pris.

- Han var lika bra i årsdebuten i år och vi hoppas naturligtvis att han ska vinna i morgon. Uffe ringde och väckte mig i morse och han sa att allting ser bra ut med hästen.

- Jag måste vara optimistisk med tanke på att han kändes så pass fin som han gjorde senast. Han har bara ett lopp i kroppen men han brukar vara som bäst i början på säsongerna när han är riktigt fräsch och fin. Jag tror att han kommer leverera bra. Sedan går det inte att garantera någon vinst mot de här hästarna. Det är ett jämnt lopp och positionerna kommer vara avgörande.

En sak som spelare och proffstippare diskuterar inför lördagens gulddivisionsfinal är huruvida Handsome Brad kan svara ut Disco Volante från start. Den senare har spår fem bakom startbilen och Handsome Brad startar tre snäpp längre ner på vingen.

- Jag hade kanske hellre haft spåret precis bredvid honom, men nu har vi spår två och Handsome är snabb så vi ska absolut försöka svara ut Disco Volante. Jag kan inte ta gift på att vi klarar av det men jag ska försöka och våra chanser ökar dramatiskt om vi klarar det.

 

"Höll strålande efter ett blytungt lopp"

Carl Johan Jepsons övriga uppsittningar är inte alls lika hårt spelade som Handsome Brad, som är klar favorit i sitt lopp, men de kommer alla från starka prestationer och kan inte räknas bort. Så här kommenterar Jepson hästarna:

Pacific Kingdom (V75-3) blev jag imponerad av senast. Vi fick ett fint lopp och hade flyt att en häst galopperade så att det löste sig, men man ska inte ta något från hästen för insatsen var jättebra.

- Han var rapp i benen från start senast men jag tittade på loppet när Rikard (Skoglund) körde honom på Axevalla och då öppnade han ingenting. Men jag vet inte om han inte körde något då. Känslan är att hästen kan öppna bättre än vad han har visat men hur långt det räcker får vi se. Jag tror att han kan vinna.

Bearicecream (V75-4) har jag tävlat mycket mot och jag hade den utvändigt om mig senast när jag körde Alhambra Mail. Då höll Bearicecream strålande efter ett blytungt lopp. Är hon lika bra igen blir det spännande.

Beartime (V75-5) skötte sig fint från start senast och vi kom iväg hyggligt. Då är han ju snabb i benen och han tog ledningen av egen maskin. Sedan var det lugnt och han vann väldigt säkert. Han går bra både i ledningen och bakifrån och vi har ett spännande läge. Han kan vara lite lurig från start och måste få sköta sig själv, annars kan han slå ihop och hoppa, men jag är nöjd med läget. Det är inte lätt att vinna finaler bakifrån men jag tycker att han ska streckas om man tar med ett gäng.

Ola Johansson/Kanal 75

Foto: Maria Holmen, TR Bild

Publicerad fredag 26 mars 2021.