Årsdebut för Don Fanucci Zet

Don Fanucci Zet blir det stora dragplåstret under långfredagen på Färjestad.
Daniel Redéns sprintermästare årsdebuterar som trolig storfavorit i Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal.


Vinnare av Sprintermästaren och tvåa i Svenskt Travderby. Don Fanucci Zets fyraåringssäsong inbringade 4,7 miljoner kronor.

Under vintern har hästen debuterat i aveln och bland annat fått äran att lyckliggöra stall Zets stjärnsto och flerfaldiga världsrekordhållerska Delicious U.S.

På långfredagen är det dags för comeback på tävlingsbanan från tredjespår bakom startbilen i det anrika femåringsloppet på Färjestad, som lockat mängder av topphästar genom åren.

Bland motståndarna om förstapriset på en kvarts miljon kronor syns bland annat Stefan Melanders USA-duo Union Forces och Click Bait.

En del av Spring Race

De femåriga stona gör upp om 150 000 kronor i Folke Hjalmarssons Minneslopp.

Även här plockar Redén ut en av sina kulltoppar i Breeders Crown-vinnaren Milady Grace.

Dennas uppgift ser emellertid lite tuffare ut med utmanare som stosprintervinnaren Grande Diva Sisu och ytterligare fyra miljonärskor.

Båda femåringsloppen ingår i V75 och omgången är en del av ”Spring Race” vilket innebär V75 i dagarna fyra med en avslutande multijackpot på Romme 4 april.


Robin Johansson/Kanal75
Foto av Mikael Rosenquist TR Bild

Publicerad måndag 29 mars 2021.