E3-säsongen är i full gång!

Vi har redan kört ett antal E3 Bonuslopp på våra sex E3-banor. Vi börjar närma oss uttagningsloppen inför långa E3, som brukar vara den första stora drabbningen mellan kullen bästa treåringar. Uttagningarna körs på Sundbyholms Travbana 20 juni och de 24 finalisterna gör upp i finalen i Karlstad på Färjestadstravet 3 juli.


I år är återigen stona med i premiechansen, vilket dubblerar prispengarna. I år är förstapriset 975 000 kr i alla våra fyra finaler, vilket är en höjning från 2020 där vi körde med 950 000 kr till vinnarna.

I korta E3 över 1640m kommer uttagningsloppen att köras på Rommetravet 6 augusti och finalerna körs sedan på Gävletravet 21 augusti.        

I slutet av året går våra revanscher som är lite av en avslutning för våra treåringar. Första revanschen körs på vår samarbetsbana Kalmar 3 december och är en öppen revansch för både ston och hingstar/valacker. Den för ston körs sedan på Bergsåker 15 december och sedan avslutar vi året med en revansch för hingstar/valacker 29 december i Örebro. Förstapriset i dessa revanscher är 150 000 kr.

Våra Bonuslopp som vi kör under året på våra sex E3 banor är 42 lopp och ytterligare två bonuslopp går på vår samarbetsbana Kalmar.

Bredden i vårt tävlingsutbud är E3 Travlopps styrka!

Anmälningarna till E3-serien 2022 visar återigen att E3 Travlopp står sig starkt hos landets hästägare och uppfödare. Vi ligger på 59 % av den svenska kullen, vilket känns riktigt starkt.

E3 Travlopp AB delar ut 86 % av hästägarnas insatser till prismedel i uttagningslopp, finaler och revanscher. Utifrån E3-banornas övriga tävlingsplanering och lokala satsning med totalt 44 E3-bonuslopp förväntas E3-hästarna kunna tävla om minst 160 % av insatsernas storlek 2021, eventuell premiechansning ej inräknad.

Siffrorna visar att det vi gör är bra för svensk travsport. Det här unika konceptet med sex travbanor samt en sjunde samarbetsbana sporrar oss ännu mer att fortsätta vår satsning med E3. Det känns jättekul att våra hästägare och tränare gillar E3-konceptet, så vi vill tacka alla som är med och gör E3-serien till vad den är idag”, avslutar Göran Blom.

Publicerad tisdag 4 maj 2021.