Björn Goop nominerad till Jerringpriset

Björn Goop är nominerad till Jerringpriset – för andra gången.
Efter segern i Prix d’Amerique i år igen är stjärnkusken en av kandidaterna tillsammans med bland annat Zlatan Ibrahimovic, Armand Duplantis och Victor Hedman.
– Jag är oerhört stolt, säger Goop.


I fjol räckte det inte hela vägen fram för 44-åringen när han för första gången var nominerad till Jerringpriset. Detta efter att ha vunnit Prix d’Amerique 2018 med Readly Express. Då slutade han på en fjärdeplats i omröstningen.

I år vann Goop världens tuffaste travlopp på nytt och då med franske Face Time Bourbon. Därmed blev svensken historisk. Det medförde att Björn Goop återigen är nominerad till Radiosportens Jerringpris, som är instiftat av sportredaktionen på Sveriges Radio. Det prestigefyllda priset är uppkallat efter den svenska radiopionjären Sven Jerring och delas ut till en framgångsrik svensk idrottare för årets bästa svenska idrottsprestation.

Under måndagen presenterade Sveriges Radio kandidaterna till Jerringpriset som avgörs på Idrottsgalan den 18 januari 2021. Goop är med igen tillsammans med en celeber samling kandidater. Bland annat är bragdguldvinnaren Armand Duplantis nominerad och även Zlatan Ibrahimovic och Victor Hedman.

– Jag är oerhört stolt att vara nominerad igen. Att klara av det två gånger känns fantastiskt. Övriga nominerade har alla gjort enorma idrottsprestationer och att vara en av dom känns otroligt stort. Jag är stolt över att vara en del av svenska idrotten i världen genom travet, säger Björn Goop till Trav365.

Motiveringen för Björn Goops nominering: “Först till två. Med hästen Face Time Bourbon vann Björn Goop som förste svensk någonsin världens största och mest prestigefyllda travlopp, Prix d´Amerique, för andra gången. En storartad kuskstyrning låg bakom segern.”

Publicerad fredag 8 januari 2021.