Goops segerglädje från sidan i oaks!

Svenskt Travoaks bjöd på en riktig skräll då Stefan Persson gav Eagle Eye Sherry ett drömlopp och från rygg ledaren plockade 24-oddsaren ner Hoboken Am sista biten.
Segern var värd 2,8 miljoner kronor.
Björn Goop tränar vinnaren och det är sällan man sett honom så glad


– Det är vår egen uppfödning, vi har inte så stort utan satsar på kvalité. Sen är jag så glad att Stefan kör, vi har varit kompisar i många år. Det här är faktiskt en av de roligaste segrarna, jublade Goop.

Segerkusken var förstås också mycket glad.

– På den tiden jag tränade mycket hästar fick Björn ofta köra åt mig när det var stora lopp på gång. Jag sa det till honom: Det kunde man inte tro att jag skulle vinna ett sådant här lopp åt dig. Det är jätteroligt.

Stefan Persson gjorde alla rätt i loppet och efter en vass start på innerspåret nöjde han sig med rygg på ledaren Beauty Kronos. In mot upploppet galopperade Beauty Kronos och istället tog Hoboken Am och i den ryggen hade Stefan Persson glidit ut i och Eagle Eye Sherry avgjorde till slut ganska säkert.

– Jag såg att Jormas häst inte hade så mycket kvar mitt på upploppet och då fick jag upp hoppet. Hon höll farten jättefint, bara borrade ner sig och gick hela vägen och var jätte, jättebra, sa Stefan Persson.

Segertiden på Eagle Eye Sherry blev 1.13,1 över distansen 2 140 meter autostart.

Det var för övrigt andra segern för Stefan Persson i Svenskt Travoaks. 2016 vann han med egentränade Darling Mearas.

Hoboken Am fick 1,4 miljoner kronor som tvåa och Barbro Kronos tjänade 700 000 kronor som trea.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Publicerad måndag 28 september 2020.