Beslut om stopp för publik på Färjestads Travbana

Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset har folkhälsomyndigheten hemställt och regeringen fattat beslut om en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 500 personer.


Svensk Travsports styrelse har utifrån den nya förordningen beslutat att från och med torsdagen den 12 mars kommer alla publikområden på svenska travbanor att hållas stängda under tävlingsdagar.

För Svensk Travsport är det fortsatt viktigt att tävlingsdagarna fortsatt genomförs, men med restriktioner kring publikplats och stallbacke för att följa den nya förordningen som ett led i att minska risken för smittspridning. Det innebär följande för Färjestadstravet:

  • Att tills vidare fortsätta att genomföra travtävlingar enligt lagd tävlingsplanering på banan.
  • Att från och med nästa travdag den 22 mars stänga restaurangen, serveringsområden och publikområden på Färjestadstravet i samband med tävlingsdagar. Entrédörrarna kommer alltså inte vara öppna på travdagarna.
  • Att endast aktiva med starthäst den aktuella tävlingsdagen släpps in på stallbacken. I detta innefattas funktionärer samt tränare, skötare, kuskar och transportörer. Fiket på stallbacken kommer att vara öppet som vanligt för de aktiva under travdagen.
  • Vi kan inte heller i dagsläget svara på om Långfredagstravet blir av med publik, då vi följer ST:s beslut framåt och de endast har sagt att detta beslut gäller tillsvidare.

Vi håller er uppdaterade när ny information kommer.

Publicerad torsdag 12 mars 2020.