Hej kära aktiva och medlemmar

Vi hoppas att ni har njutit av en härlig och minnesvärd sommar!


Sedan starten 1936 har Färjestadstravet, en av Sveriges äldsta och mest framstående travbanor, varit en central del av travsportens historia i Sverige. Med prestigefyllda tävlingsdagar som Långfredagstravet med Prins Carl Philips Jubileumspokal och Unionstravet, har Färjestadstravet konstant haft ambition att leverera travsport av högsta kvalitet.

Nu blickar vi framåt, drivna av vår nyutstakade vision att skapa en toppklassarena senast år 2030. Vi föreställer oss en mångsidig arena där travsport, evenemang och upplevelser står i centrum. För oss symboliserar en toppklassarena en oförglömlig upplevelse för alla som besöker arenan. Vi siktar på att skapa en plats där familjevänliga aktiviteter, underhållning och evenemang attraherar såväl inbitna travfans som den breda allmänheten.

För att realisera denna vision har vi påbörjat investeringar och prioriteringar, inklusive ett fokus på att modernisera vår befintliga arena som idag rymmer upp till 20 000 personer på en yta av cirka 300 000 kvadratmeter. Efter noggrann övervägning har vi beslutat att avveckla vår uthyrning av permanenta boxar från 1 januari 2025 i och med stora underhållsbehov på både stallar o hagar, för att koncentrera resurserna på vidareutvecklingen av vår arena och de byggnader som krävs för detta. Detta beslut har inte varit enkelt att fatta, men är nödvändigt för att frigöra resurser och fokusera på att konkurrera om både aktiva, hästägare och publik i en framtid som vi tror kommer bli kämpig för hela travsporten. Vår analys visar att underhållet av vår anläggning är omfattande och medför stora kostnader, samtidigt som intäkterna är begränsade till cirka 70 000 kronor per månad avseende vår uthyrning på stallbacken och det finns också risk om framtida minskade medel från ATG/Svensk Travsport beroende både på spel och sportparametrar. Våra träningsytor är dock fortsatt kvar för nyttjande från och med 2025-01-01. 

Om du har ytterligare frågor eller funderingar, tveka inte att kontakta oss. Vi är alltid här för att lyssna och hjälpa.

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen Färjestads Travsällskap genom Marie Svensson & Greger Artursson